Cukier kokosowy

CUKIER KOKOSOWY
100% ORGANIC

z nektaru kwiatu palmy kokosowej

Cukier kokosowy Coco Farm powstaje z nektaru kwiatu palmy kokosowej. W czasie kwitnienia z nacięć w młodych pędach wydobywa się słodki nektar. Zebrany płyn jest wolno odparowywany, aż do uzyskania klarownego syropu. Dalsze powolne podgrzewanie powoduje krystalizację i powstanie złocistego cukru o wyrazistym karmelowym smaku i zapachu. Ten tradycyjny i pracochłonny proces pozwala na zachowanie bogactwa naturalnych składników nektaru. 

W regionie Pacyfiku nektar ten nazywany jest krwią palmy kokosowej, drzewa uważanego za symbol życia. 

Cukier kokosowy Coco Farm jest cenną, w pełni naturalną alternatywą dla cukru białego i innych pozbawionych wartości słodzików. Wzbogaca dietę o wartości odżywcze, pochodzące z kwiatostanu ekologicznej palmy kokosowej.

ekologiczny cukier kokosowy z nektaru kwiatu palmy kokosowej:

  • wolno odparowywany,
  • nierafinowany,
  • niebielony,
  • bez konserwantów
  • Skład: 100% cukier kokosowy pochodzących z ekologicznych, certyfikowanych upraw
  • kraj pochodzenia: Indonezja
  • produkt certyfikowany BIO

Zastosowanie

Napoje słodzone cukrem kokosowym zyskują pyszny karmelowy smak, podobnie jak przygotowane z jego udziałem ciasta, gofry, omlety, placki i naleśniki. Lekka konsystencja oraz atrakcyjna barwa i aromat sprawiają, że cukier kokosowy jest doskonałą posypką dekoracyjną, wzbogacającą smak deserów, koktajli, musli, jogurtów i sałatek.