WEGE RACUCHY
MIESZANKA DO PRZYGOTOWANIA WEGAŃSKICH RACUCHÓW BIAŁKOWYCH, BEZGLUTENOWYCH, BEZ DODATKU CUKRU.
Produkt o OBNIŻONEJ ZAWARTOŚCI WĘGLOWODANÓW (o ponad 30%). ZAWIERA NATURALNIE WYSTĘPUJĄCE CUKRY.
składniki:
- mąka owsiana bezglutenowa,
- skrobia z tapioki,
- miąższ kokosowy BIO,
- substancja słodząca: maltitol,
- mąka kokosowa BIO, mąka z cieciorki,
- mąka lniana,substancja spulchniająca:wodorowęglan sodu,
- naturalny aromat waniliowy z innymi aromatami naturalnymi,
- kurkuma;
przygotowanie:
- W misce z ciepłą wodą rozpuść miąższ kokosowy, intensywnie mieszając.
- Do miski dodaj sypkie składniki i zmiksuj lub wymieszaj do uzyskania gładkiej masy.
- Odczekaj ok. 10 min – w tym czasie rozpocznij nagrzewanie patelni. W zależności od wielkości patelni użyj 1 lub 2 łyżek oleju kokosowego. Olej uzupełniaj w trakcie smażenia.
- Do ciasta dodaj pół łyżeczki octu jabłkowego lub soku z cytryny i przemieszaj.
- Łyżką stołową nabierz ciasto i przełóż na rozgrzany tłuszcz, wyrównując brzegi.
- Smaż z obydwu stron, do uzyskania karmelowego koloru.
- Przed smażeniem kolejnej porcji racuchów przemieszaj ciasto. Jeśli zgęstniało, dodaj min. łyżkę wody.
- Racuchy układaj obok siebie i przykryj, aby nie wysychały.
Co czyni go bezkonkurencyjnym:
Nasze racuchy mają wyjątkowo korzystne proporcje białka roślinnego (ponad 15,5% wartości odżywczej i 6% RWS ) przy obniżonym poziomie węglowodanów ( o ponad 30%) w stosunku do tradycyjnych racuchów. Dzięki temu polecane są nie tylko dietach z nietolerancjami określonych składników czy specjalistycznych dietach zdrowotnych (celiakia, diabetyczna, Hashimoto) ale również w dietach sportowców i dietach związanych z redukcją wagi. Jednym słowem dla wszystkich osób które szczególnie powinny zwracać uwagą na to aby ich dieta była uzupełniana o składniki ważne do prawidłowego funkcjonowania organizmu.
Dla kogo:
- wegan i wegetarian
- osób z nietolerancją glutenu, kazeiny, laktozy i jaj
- osób na dietach wykluczających
- osób aktywnych i sportowców- jako źródło białka i bogate w błonnik
- odchudzających się
- diabetyków
- na diecie Hashimoto
- paleo,