opowieści zdrowej treści - WEGE RACUCHY

virgin

WEGE RACUCHY

MIESZANKA DO PRZYGOTOWANIA WEGAŃSKICH RACUCHÓW BIAŁKOWYCH, BEZGLUTENOWYCH, BEZ DODATKU CUKRU.

Produkt o OBNIŻONEJ ZAWARTOŚCI WĘGLOWODANÓW (o ponad 30%). ZAWIERA NATURALNIE WYSTĘPUJĄCE CUKRY.

składniki:

  • mąka owsiana bezglutenowa,
  • skrobia z tapioki,
  • miąższ kokosowy BIO,
  • substancja słodząca: maltitol,
  • mąka kokosowa BIO, mąka z cieciorki,
  • mąka lniana,substancja spulchniająca:wodorowęglan sodu,
  • naturalny aromat waniliowy z innymi aromatami naturalnymi,
  • kurkuma;

 

przygotowanie:

  1. W misce z ciepłą wodą rozpuść miąższ kokosowy, intensywnie mieszając.
  2. Do miski dodaj sypkie składniki i zmiksuj lub wymieszaj do uzyskania gładkiej masy.
  3. Odczekaj ok. 10 min – w tym czasie rozpocznij nagrzewanie patelni. W zależności od wielkości patelni użyj 1 lub 2 łyżek oleju kokosowego. Olej uzupełniaj w trakcie smażenia.
  4. Do ciasta dodaj pół łyżeczki octu jabłkowego lub soku z cytryny i przemieszaj.
  5. Łyżką stołową nabierz ciasto i przełóż na rozgrzany tłuszcz, wyrównując brzegi.
  6. Smaż z obydwu stron, do uzyskania karmelowego koloru.
  7. Przed smażeniem kolejnej porcji racuchów przemieszaj ciasto. Jeśli zgęstniało, dodaj min. łyżkę wody.
  8. Racuchy układaj obok siebie i przykryj, aby nie wysychały.

 

Co czyni go bezkonkurencyjnym:

 

Nasze racuchy mają wyjątkowo korzystne proporcje białka roślinnego (ponad 15,5% wartości odżywczej i 6% RWS ) przy obniżonym poziomie węglowodanów ( o ponad 30%) w stosunku do tradycyjnych racuchów. Dzięki temu polecane są nie tylko dietach z nietolerancjami określonych składników czy specjalistycznych dietach zdrowotnych (celiakia, diabetyczna, Hashimoto) ale również w dietach sportowców i dietach związanych z redukcją wagi. Jednym słowem dla wszystkich osób które szczególnie powinny zwracać uwagą na to aby ich dieta była uzupełniana o składniki ważne do prawidłowego funkcjonowania organizmu.

Dla kogo:

 

  • wegan i wegetarian
  • osób z nietolerancją glutenu, kazeiny, laktozy i jaj
  • osób na dietach wykluczających
  • osób aktywnych i sportowców- jako źródło białka i bogate w błonnik
  • odchudzających się
  • diabetyków
  • na diecie Hashimoto
  • paleo,