virgin

WEGE GOFRY

MIESZANKA DO PRZYGOTOWANIA WEGAŃSKICH GOFRÓW BIAŁKOWYCH, BEZGLUTENOWYCH, BEZ DODATKU CUKRU I BEZ ZBÓŻ.

Produkt o OBNIŻONEJ ZAWARTOŚCI WĘGLOWODANÓW (o ponad 60%). ZAWIERA NATURALNIE WYSTĘPUJĄCE CUKRY.

składniki:

  • mąka z cieciorki,
  • mąka kokosowa BIO,
  • miąższ kokosowy BIO,
  • olej kokosowy,
  • mąka lniana,
  • substancja słodząca:maltitol,
  • substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu,
  • naturalny aromat waniliowy z innymi aromatami naturalnymi,
  • kurkuma

przygotowanie:

  1. W misce z wrzątkiem (750 ml) rozpuść mieszankę miąższu i oleju kokosowego, intensywnie mieszając.
  2. Do miski dodaj sypkie składniki i zmiksuj lub wymieszaj do uzyskania gładkiej masy.
  3. Odczekaj ok. 10 min – w tym czasie powoli nagrzewaj gofrownicę posmarowaną cienką warstwą oleju kokosowego.
  4. Do ciasta dodaj pół łyżeczki octu jabłkowego lub soku z cytryny i przemieszaj.
  5. Wyłóż i wyrównaj w gofrownicy ciasto.
  6. Piecz do uzyskania karmelowego koloru.
  7. Przed pieczeniem kolejnego gofra przemieszaj ciasto. Jeśli zgęstniało dodaj min. łyżkę wody.
  8. Gofry układaj jeden na drugim i przykryj, aby nie wysychały.

Co czyni go bezkonkurencyjnym:

Nasze gofry mają wyjątkowo korzystne proporcje białka roślinnego (ponad 12% wartości odżywczej i 7% RWS ) przy obniżonym poziomie węglowodanów ( o ponad 60%) w stosunku do tradycyjnych gofrów. Dzięki temu polecane są nie tylko dietach z nietolerancjami określonych składników czy specjalistycznych dietach zdrowotnych (celiakia, diabetyczna, Hashimoto) ale również w dietach sportowców i dietach związanych z redukcją wagi i ograniczeniem węglowodanów (LOW CARB). Jednym słowem dla wszystkich osób które szczególnie powinny zwracać uwagą na to aby ich dieta była uzupełniana o składniki ważne do prawidłowego funkcjonowania organizmu.

Dla kogo:

  • wegan i wegetarian
  • osób z nietolerancją glutenu, kazeiny, laktozy i jaj
  • osób na dietach wykluczających
  • osób aktywnych i sportowców- jako źródło białka i bogate w błonnik
  • odchudzających się
  • diabetyków
  • na diecie Hashimoto
  • ograniczających węglowodany- zgodne z dietą LOW CARB
  • paleo