WEGE GOFRY
MIESZANKA DO PRZYGOTOWANIA WEGAŃSKICH GOFRÓW BIAŁKOWYCH, BEZGLUTENOWYCH, BEZ DODATKU CUKRU I BEZ ZBÓŻ.
Produkt o OBNIŻONEJ ZAWARTOŚCI WĘGLOWODANÓW (o ponad 60%). ZAWIERA NATURALNIE WYSTĘPUJĄCE CUKRY.
składniki:
- mąka z cieciorki,
- mąka kokosowa BIO,
- miąższ kokosowy BIO,
- olej kokosowy,
- mąka lniana,
- substancja słodząca:maltitol,
- substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu,
- naturalny aromat waniliowy z innymi aromatami naturalnymi,
- kurkuma
przygotowanie:
- W misce z wrzątkiem (750 ml) rozpuść mieszankę miąższu i oleju kokosowego, intensywnie mieszając.
- Do miski dodaj sypkie składniki i zmiksuj lub wymieszaj do uzyskania gładkiej masy.
- Odczekaj ok. 10 min – w tym czasie powoli nagrzewaj gofrownicę posmarowaną cienką warstwą oleju kokosowego.
- Do ciasta dodaj pół łyżeczki octu jabłkowego lub soku z cytryny i przemieszaj.
- Wyłóż i wyrównaj w gofrownicy ciasto.
- Piecz do uzyskania karmelowego koloru.
- Przed pieczeniem kolejnego gofra przemieszaj ciasto. Jeśli zgęstniało dodaj min. łyżkę wody.
- Gofry układaj jeden na drugim i przykryj, aby nie wysychały.
Co czyni go bezkonkurencyjnym:
Nasze gofry mają wyjątkowo korzystne proporcje białka roślinnego (ponad 12% wartości odżywczej i 7% RWS ) przy obniżonym poziomie węglowodanów ( o ponad 60%) w stosunku do tradycyjnych gofrów. Dzięki temu polecane są nie tylko dietach z nietolerancjami określonych składników czy specjalistycznych dietach zdrowotnych (celiakia, diabetyczna, Hashimoto) ale również w dietach sportowców i dietach związanych z redukcją wagi i ograniczeniem węglowodanów (LOW CARB). Jednym słowem dla wszystkich osób które szczególnie powinny zwracać uwagą na to aby ich dieta była uzupełniana o składniki ważne do prawidłowego funkcjonowania organizmu.
Dla kogo:
- wegan i wegetarian
- osób z nietolerancją glutenu, kazeiny, laktozy i jaj
- osób na dietach wykluczających
- osób aktywnych i sportowców- jako źródło białka i bogate w błonnik
- odchudzających się
- diabetyków
- na diecie Hashimoto
- ograniczających węglowodany- zgodne z dietą LOW CARB
- paleo