virgin

CHLEB ZMIENIAJĄCY ŻYCIE

MIESZANKA DO PRZYGOTOWANIA WEGAŃSKIEGO, BIAŁKOWEGO CHLEBA BEZ:
ZBÓŻ, GLUTENU I BEZ DODATKU CUKRU.

Produkt O OBNIŻONJE ZAWARTOŚCI WĘGLOWODANÓW (o ponad 60%).
ZAWIERA NATURALNIE WYSTĘPUJĄCE CUKRY.

składniki:

  • pestki słonecznika,
  • len mielony odtłuszczony,
  • nasiona sezamu,
  • olej kokosowy,
  • pestki dyni,
  • migdały,
  • nasiona słodkiej bazylii,
  • babka jajowata łuska,
  • mąka kokosowa BIO,
  • sól himalajska różowa

przygotowanie:

  1. Sypkie składniki przełóż do miski, zalej 450 ml gorącej wody i przemieszaj.
  2. Dołączony do opakowania olej kokosowy rozpuść np. zanurzając saszetkę w gorącej wodzie.
  3. Odczekaj min. 10 min. do czasu wchłonięcia wody i zgęstnienia mieszanki.
  4. Dodaj olej kokosowy i wymieszaj masę używając mikserem lub ręcznie.
  5. Ciasto powinno mieć równomierne rozłożenie składników i odchodzić od dłoni.
  6. Prostokątną formę (np. keksówkę 25 cm długości)posmaruj olejem kokosowym.
  7. Posmarowaną tłuszczem keksówkę wypełnij masą, dociskając ją i wyrównując.
  8. Piecz ok. 50-60 min z ustawieniem grzałki góra-dół.
  9. Chleb jest gotowy kiedy przy stukaniu można usłyszeć głuchy, pusty odgłos.
  10. Wyjmij z piekarnika i odstaw do wystudzenia na min. 2 godz.