CHLEB ZMIENIAJĄCY ŻYCIE
MIESZANKA DO PRZYGOTOWANIA WEGAŃSKIEGO, BIAŁKOWEGO CHLEBA BEZ:
ZBÓŻ, GLUTENU I BEZ DODATKU CUKRU.
Produkt O OBNIŻONJE ZAWARTOŚCI WĘGLOWODANÓW (o ponad 60%).
ZAWIERA NATURALNIE WYSTĘPUJĄCE CUKRY.
składniki:
- pestki słonecznika,
- len mielony odtłuszczony,
- nasiona sezamu,
- olej kokosowy,
- pestki dyni,
- migdały,
- nasiona słodkiej bazylii,
- babka jajowata łuska,
- mąka kokosowa BIO,
- sól himalajska różowa
przygotowanie:
- Sypkie składniki przełóż do miski, zalej 450 ml gorącej wody i przemieszaj.
- Dołączony do opakowania olej kokosowy rozpuść np. zanurzając saszetkę w gorącej wodzie.
- Odczekaj min. 10 min. do czasu wchłonięcia wody i zgęstnienia mieszanki.
- Dodaj olej kokosowy i wymieszaj masę używając mikserem lub ręcznie.
- Ciasto powinno mieć równomierne rozłożenie składników i odchodzić od dłoni.
- Prostokątną formę (np. keksówkę 25 cm długości)posmaruj olejem kokosowym.
- Posmarowaną tłuszczem keksówkę wypełnij masą, dociskając ją i wyrównując.
- Piecz ok. 50-60 min z ustawieniem grzałki góra-dół.
- Chleb jest gotowy kiedy przy stukaniu można usłyszeć głuchy, pusty odgłos.
- Wyjmij z piekarnika i odstaw do wystudzenia na min. 2 godz.