virgin

KREM KARMELOWY

orzech i karmel

Za górami, za lasami, za karmelowymi rzekami poszukiwacze znamienici próbowali znaleźć odpowiedź na pytanie: „Skąd czerpać uśmiech i życiodajną energię?”. Okazało się, że to z natury płynąca słodycz napawa ich radością i pasją niezbędną do poszukiwania wszelkich magicznych w życiu rzeczy…

SZLACHETNOŚCI TAJNIKI:

  • ok. 1/3 składników certyfikowanych BIO,
  • słodzony cukrem kokosowym BIO,
  • wysoka zawartość błonnika pokarmowego
  • 100% roślinny i naturalny,

POSPOLITOŚCI ZAPRZECZENIE:

  • bez oleju palmowego,
  • bez mleka i przetworów mlecznych,
  • bez barwników, aromatów i substancji konserwujących,
  • bez GMO,

źródło wielu minerałów

poniżej % dziennego zapotrzebowania (RWS) w 100g produktu:

  • miedź- 56% RWS
  • mangan- 47% RWS
  • żelazo- 29% RWS
  • magnez- 28% RWS
  • potas- 28% RWS
  • fosfor- 28% RWS
  • cynk- 16% RWS

skład:

  • orzechy ziemne, miąższ kokosa BIO (20%), cukier kokosowy BIO (19%), mleko kokosowe w proszku (11%), błonnik pokarmowy, mąka z orzechów ziemnych, lecytyna słonecznikowa (bez GMO), sól himalajska różowa. 
  • 39% składników z rolnictwa ekologicznego

Co czyni go bezkonkurencyjnym:

Nasz krem to nie tylko minerały pochodzące z orzechów, kakao i cukru kokosowego ale też cenne średnio-łańcuchowe kwasy tłuszczowe (MCT). Kwasy te wykorzystywane są w żywieniu szpitalnym wcześniaków i rekonwalescentów. Udowodniono ich zbawienny wpływ na odporność i poziom cholesterolu (dzięki 50% zawartości kwasu laurynowego). Kwasy MCT doceniają również sportowcy. Dzięki szybkiemu wchłanianiu zyskują natychmiastowy zastrzyk energii, pozwalający na oszczędzanie glikogenu mięśniowego w czasie treningu. Dzięki przeważającej zawartości białka (26% RWS) nad węglowodanami (tylko 13% RWS) jest zalecana w dietach niskowęglowodanowych sportowców jak i dla osób dbających o sylwetkę i wydolność organizmu.

Kogo zachwyca:

  • świadome matki małych łasuchów
  • wegan
  • koneserów słodyczy na nieustannej diecie
  • osoby na diecie bezglutenowej, nieskowęglowodanowej, bezlaktozowej, paleo