Chipsy kokosowe
Chipsy kokosowe z miąższu kokosa, bez dodatku cukru
Chipsy kokosowe Coco Farm są produkowane z wysuszonego miąższu kokosa, bez użycia konserwantów czy dodatkowych cukrów. Są surowe (nieprażone), niesiarkowane.
Chipsy kokosowe doskonale sprawdzają się jako zdrowa przekąska, zdecydowanie zdrowszy zamiennik popularnych wysokokalorycznych chipsów i chrupek. Dodatkowo można je też wykorzystać do ciast i słodkich deserów, jako dodatek do napojów i herbaty a nawet do orientalnych dań z kurczakiem czy ryżem
Chipsy kokosowe – zastosowanie w diecie:
Chipsy kokosowe, ze względu na wysoką zawartość białka są szczególnie polecane jako przekąska dla osób na diecie wegetariańskiej i diecie wegańskiej. Chipsy z kokosa są dość kaloryczną przekąską, jednak posiadają też właściwości pobudzające metabolizm i jedzone w niedużych ilościach mogą pomóc w procesie odchudzania osobom będącym na diecie odchudzającej.
Chipsy kokosowe – składniki i wartości odżywcze
Chipsy kokosowe są cennym źródłem białka, aminokwasów oraz witaminy C, która wspiera układ odpornościowy i pomaga zapobiegać infekcjom. Chipsy z kokosa mają też dużą zawartość żelaza, potasu, magnezu i wapnia, oraz cenny kwas foliowy. Dzięki tym składnikom chipsy kokosowe korzystnie wpływają na nasz układ trawienny oraz wykazują właściwości antyoksydacyjne i antybakteryjne.